Home

Traject Breda-Den Haag Centraal, wanneer wel weer een normale reisweek? STOP DE IC-Direct Breda-GVC

Trefwoorden:
 • Schraper

  Je kunt hier zien hoeveel waardering Schraper heeft ontvangen van andere leden.

  Reisleider*
  Reacties: 412

  10 oktober 2017, 15:17

  Uit het regeerakkoord:

  Als de NS de prestatie-indicatoren voor de HSL-Zuid voor de derde keer op rij niet haalt, zal het vervoer op de HSL-Zuid opnieuw worden aanbesteed.
 • klant_Jac

  Je kunt hier zien hoeveel waardering klant_Jac heeft ontvangen van andere leden.

  Reisleider*
  Reacties: 1936
  Verkenner

  Verkenner

  10 oktober 2017, 15:21

  Schraper schreef:

  Uit het regeerakkoord:

  Als de NS de prestatie-indicatoren voor de HSL-Zuid voor de derde keer op rij niet haalt, zal het vervoer op de HSL-Zuid opnieuw worden aanbesteed.  Arriva gaat al vast een optie op de 40 boventallige "Est"TGVs nemen?
  voordat je klanten kunt begrijpen, moet je eerst klant worden
 • Henk_NL
  Reacties: 3741

  10 oktober 2017, 19:42

  Nieuw kabinet draait NS de duimschroeven aan
  Het nieuwe kabinet staat andere spoorvervoerders meer ruimte toe op het hoofdrailnet, waar de NS nu bijna overal de enige aanbieder is. Het is de bedoeling dat bij nieuwe regionale aanbestedingen ook stoptreinen worden meegenomen, bijvoorbeeld op de lijnen Zwolle-Groningen, Apeldoorn-Enschede en Dordrecht-Breda.

  Met de maatregel tornt Rutte III verder aan de dominante positie van de NS op het Nederlandse spoor. De NS stelt in een verklaring dat er risico's aan verbonden zijn. Zo zou het opknippen in meerdere kleine concessies leidt tot versnippering,vaker overstappen en slechtere aansluitingen.

  De NS wilde in het verleden voorkomen dat concurrenten zoals Arriva en Veolia ook treinen laten rijden op het hoofdrailnet. Het was een van de redenen dat het bedrijf fraudeerde bij de aanbesteding van het regionale vervoer in Limburg, stelde toezichthouder ACM in juni bij het uitdelen van een recordboete aan NS.

  Hogesnelheidslijn
  Verder wil het nieuwe kabinet wil het vervoer op de HSL-Zuid opnieuw aanbesteden, als de NS de prestatie-indicatoren voor de hogesnelheidslijn voor de derde keer op rij niet haalt. Dat dreigement hangt al langer boven het spoorbedrijf, maar wordt nu ook expliciet geuit door het aankomende kabinet.

  In de spoorinfrastructuur is de belangrijkste maatregel dat het kabinet voorbereidingen treft om de spanning op de bovenleiding te verdubbelen tot 3 kilovolt, een langgekoesterde wens van spoorbeheerder ProRail.

  https://fd.nl/economie-politiek/1221756/nieuw-kabinet-draait-ns-de-duimschroeven-aan
  https://www.theregister.co.uk/2018/02/09/bofh_2018_episode_2/
 • Treinspotter123
  Reacties: 767

  3 december 2017, 22:05

  Op dit moment een storing tussen Rotterdam en Schiphol waardoor er daar geen IC Direct rijdt. Serie 1000 is opgeheven, maar serie 900 rijdt Amsterdam - Den Haag HS vv en Rotterdam - Breda vv. Te Den Haag HS wordt aansluiting geboden op serie 1100. Goede oplossing, nu de 2400 niet rijdt.
  Wanneer mijn agenda het toelaat, reis ik meestal met groot plezier met de trein door Nederland. In de wat minder goede tijden alleen tussen Delft en Leiden. Instagram @treinspotter_2000.
 • jmns

  Je kunt hier zien hoeveel waardering jmns heeft ontvangen van andere leden.

  Reisadviseur*
  Reacties: 26

  13 februari 2018, 09:07

  Vanochtend weer even de brug bij Dordrecht mogen bewonderen onderweg naar Eindhoven ivm defecte trein op de HSL:

  https://www.ovtijden.com/arnu/rl/1121/2018-02-13T06:44:00+0100

  Is er al iets van verbetering te verwachten in de uitval van treinen op de HSL?
 • hlubbers

  Je kunt hier zien hoeveel waardering hlubbers heeft ontvangen van andere leden.

  Reisleider*
  Reacties: 270

  13 februari 2018, 09:15

  jmns schreef:

  Vanochtend weer even de brug bij Dordrecht mogen bewonderen onderweg naar Eindhoven ivm defecte trein op de HSL:

  https://www.ovtijden.com/arnu/rl/1121/2018-02-13T06:44:00+0100  Is er al iets van verbetering te verwachten in de uitval van treinen op de HSL?  Aangezien dit de eerste post is in 4 maanden tijd denk ik dat het de laatste tijd wel meevalt in de vertragingen van de IC Direct. Ik vind dat je wat negatief in de wedstrijd zit. Ik heb ook nog even elders op het forum gekeken, maar ik zie de laatste tijd een stuk minder klachten over de IC-Direct
 • Goner

  Je kunt hier zien hoeveel waardering Goner heeft ontvangen van andere leden.

  Reacties: 696

  13 februari 2018, 09:29

  Situatie is zo te zien inderdaad behoorlijk verbeterd. Ik reis zelf niet met die IC, maar maakte voorheen met grote regelmaat mee dat op Den Haag Centraal de IC naar Eindhoven plotseling uitviel en iedereen in de sprinter ernaast klom. Dat heb ik al in geen weken meegemaakt ... mijn dochter pakt 'm regelmatig naar Breda en die hoor ik ook niet meer klagen.
 • jmns

  Je kunt hier zien hoeveel waardering jmns heeft ontvangen van andere leden.

  Reisadviseur*
  Reacties: 26

  13 februari 2018, 09:37

  Ok misschien had ik het iets te negatief geformuleerd want ik heb inderdaad ook wel gemerkt dat de problemen minder zijn vergeleken met ca 6 maanden geleden. Het valt me toch nog altijd op dat hier meer uitval is dan op andere trajecten waar ik ook regelmatig kom (Rotterdam - Utrecht en Rotterdam - Delft). Mijn vraag was dus meer op die manier bedoeld.
 • Goner

  Je kunt hier zien hoeveel waardering Goner heeft ontvangen van andere leden.

  Reacties: 696

  13 februari 2018, 10:44

  Maar ... 2e helft van februari ; werkzaamheden !!
  En dus afwisselend minder/geen intercities en sprinters op traject Den Haag, Rotterdam, Breda. Ook HSL en ICD zo te zien.
 • jmns

  Je kunt hier zien hoeveel waardering jmns heeft ontvangen van andere leden.

  Reisadviseur*
  Reacties: 26

  13 februari 2018, 16:29

  Goner schreef:

  Maar ... 2e helft van februari ; werkzaamheden !!
  En dus afwisselend minder/geen intercities en sprinters op traject Den Haag, Rotterdam, Breda. Ook HSL en ICD zo te zien.  Zo te zien gaat het wat betreft de werkdagen alleen om maandag 19 en 26 februari dus dat valt nog mee dan. Overigens staat bij de werkzaamheden aangekondigd dat Rotterdam - Breda dan via Dordrecht gaat, terwijl niet vermeld staat dat Rotterdam - Eindhoven sneller is via Utrecht volgens de routeplanner. Ik zal het laatste dan maar aanhouden.

Reageer op dit bericht

Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)