beantwoord

poortjes Amsterdam CS meerdere personen

  • 16 September 2023
  • 2 reacties
  • 163 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 0 reacties

We gaan maandag met de Nightjet naar Wenen vanaf Amsterdam CS. We staan samen op 1 internationaal treinkaartje wat we hiervoor kregen en hebben dus maar 1 vierkante barcode.

Hoe passeren we nu met 3 personen op dit treinkaartje de poortjes op CS?

icon

Beste antwoord door Robert B 16 September 2023, 17:57

Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3

Welkom bij de NS Community!

Met de code op het internationale kaartje (of barcode op telefoon) kan je met de code gewoon één voor een de poortjes openen voor alle medereizigers, en vervolgens zelf als laatste naar binnen gaan.

De code op een e-ticket opent de poortjes alleen maar, er is dus geen sprake van een ‘incheck’ zoals met een ov-chipkaart of bankpas. Poortje geeft melding Passage OK.

Werkt het niet (bij een grote groep), dan open een poortje met een bankpas/creditcard en check meteen weer uit aan de binnenkant van het poortje, dat is gratis (poortje geeft melding Ingecheckt en daarna Incheck geannuleerd).

Reputatie 7
Badge +1

Werkt het niet, dan open een poortje met een bankpas/creditcard en check meteen weer uit aan de binnenkant van het poortje, dat is gratis (poortje geeft melding Incheck OK en daarna Incheck geannuleerd).

Of druk op de i-knop op de zuil bij de poortjes, zeg dat je een internationaal kaartje hebt en dat de poortjes niet opengaan. Dan wordt er zonder verdere vragen op afstand een poortje geopend.

Reageer